Oświadczenie InPost w sprawie strajków pracowników Poczty Polskiej

27 Listopada 2006

Oświadczenie InPost w sprawie strajków pracowników Poczty Polskiej

Firma InPost – pierwszy niezależny operator pocztowy w Polsce – informuje, że - w związku z licznymi zapytaniami ofertowymi składanymi naszej firmie na terenie całego kraju w wyniku strajku pracowników Poczty Polskiej - przyspieszyła operacyjne i techniczne uruchamianie kolejnych Punktów Obsługi Klienta.

Jesteśmy gotowi na zrealizowanie wszystkich zleceń, jakie są do nas kierowane w związku z zaistniałą sytuacją. Każdego dnia uruchamiamy kolejne oddziały i Punkty Obsługi Klienta na terenie całego kraju. Zintensyfikowaliśmy wszelkie działania związane z zatrudnianiem i szkoleniem kolejnych listonoszy, rozszerzyliśmy infolinię o kolejne 10 stanowisk. Każdego dnia nasi handlowcy spotykają się osobiście z Klientami zainteresowanymi naszymi usługami.

Jesteśmy przekonani, że zapewnimy naszym odbiorcom nową jakość w usługach pocztowych.

Rafał Brzoska
Inpost – usługi pocztowe

Firma InPost rozpoczęła działalność na terenie całego kraju 15 listopada br. Świadczy usługi pocztowe dla korespondencji powyżej 50g. Swoją ofertę kieruje do klientów korporacyjnych i indywidualnych. InPost jest pierwszą w Polsce firmą oferującą usługi pocztowe w całej Polsce za pośrednictwem własnych komórek organizacyjnych. InPost dysponuje zapleczem techniczno-logistycznym umożliwiającym prowadzenie działalności o ogólnopolskim zasięgu. Obecnie spółka posiada przedstawicielstwa w 78 miastach Polski oraz 800 Punktów Obsługi Klienta. Zgodnie z prognozami rozwojowymi, do końca grudnia 2006 r. zostanie utworzonych kolejnych 800 Punktów Obsługi Klienta, a liczba przedstawicielstw wzrośnie do 100. Wszystkie przesyłki realizowane przez InPost są przyjmowane właśnie w Punktach Obsługi Klienta lub w siedzibie Klienta i dostarczane bezpośrednio pod wskazany adres przez listonoszy InPost. Zgodnie ze standardami pracy, pod nieobecność adresata listonosze pozostawiają awizo z informacją o korespondencji do odbioru.

InPost należy do spółki INTEGER.PL, która jest wiodącą firmą na rynku kolportażu reklamowych przesyłek bezadresowych i adresowych. Współpracuje z największymi sieciami handlowymi w Polsce, posiada 75 oddziałów regionalnych, a jej kurierzy codziennie dostarczają przesyłki w ponad 500 miastach w Polsce. Średnio miesięcznie INTEGER.PL kolportuje od 50 do 70 mln sztuk przesyłek reklamowych.